پشتیبانی شبکه

  • ۰
  • ۰

پشتیبانی شبکه

پشتیبانی شبکه چیست و چرا شرکت‌ها به آن نیاز دارند؟


خدمات پشتیبانی شبکه و یا نگهداری شبکه (Support and Maintenance) به طور‌کلی به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها در حوزه خدمات شبکه گفته می‌شود که در جهت حفظ، نگهداری و رفع مشکلات شبکه‌های کامپیوتری صورت می‌گیرد. این مشکلات ممکن است به طورکلی در سطح سخت‌ افزار شبکه مانند کامپیوترها، سرورها، تجهیزات تحت شبکه، ماشین‌های اداری، تجهیزات امنیتی الکترونیکی و یا در سطح زیرساخت شبکه مانند کابل شبکه، ترانک شبکه، رک، پچ پنل، کیستون‌ها و … روی دهد و یا ممکن است در سطح نرم‌افزار شبکه مانند سرویس‌های شبکه، نرم‌افزارهای کلاینت و سرور و همچنین سیستم‌ عامل به وجود آید.


رشد و نفوذ سریع فناوری شبکه‌های کامپیوتری در تمامی کسب و کارها موجب شده است که کلیه مجموعه‌ها از جمله شرکت‌ها و سازمان‌ها برای حفظ و نگهداری سیستم‌های کامپیوتری و تجهیزات شبکه خود با مشکلات و دغدغه‌های بسیاری مواجه شوند. آن‌ها توانایی و دانش حل مشکلات خود را در این خصوص ندارند و از طرفی امکان استخدام نیروی متخصص و ماهر به صورت کارمند به دلایل مختلف از جمله کم بودن نیروی کار متخصص و یا هزینه بالای آن را ندارند. از این رو نیاز به شرکت‌های پشتیبانی شبکه و ارائه دهنده خدمات IT به شدت احساس می‌شود. این شرکت‌ها به صورت قراردادهای پشتیبانی شبکه بلندمدت و کوتاه‌مدت، در بخش پشتیبانی شبکه می‌توانند بسیاری از مشکلات شرکت‌ها را در این خصوص بر طرف نمایند.



شرح وظایف پشتیبان شبکه مجموعه فعالیت‌هایست که متخصص شبکه‌های کامپیوتری موظف به انجام آن می‌باشد و به صورت کلی، شامل بخش‌های زیر است:


  • نگهداری شبکه
  • رفع ایرادات شبکه
  • آینده نگری و رفع نیازهای آتی شبکه
  •  تماس با ما
  • جهت دریافت مشاوره رایگان تماس بگیرید.


 حفظ و نگهداری شبکه


هدف اصلی در این بخش، حفظ و نگهداری از تجهیزات سخت‌ افزاری و نرم‌ افزاری شبکه و یا به عبارتی خدمات پشتیبانی سیستم‌های شبکه و سخت‌ افزار با رعایت اصول و استانداردها می‌باشد. در این بخش می‌بایستی کلیه تجهیزات، شامل کامپیوترها، سرورها، سوئیچ، روتر ، مودم، اکسس پوینت و … به همراه تجهیزات پسیو شبکه و زیرساختی مانند کابل، داکت، کیستون‌ها، پریزهای شبکه، رک، پچ پنل و … به صورت کامل مستندسازی شده و نقشه شبکه به همراه جزئیات تجهیزات، در آن مشخص گردد.


 


انجام این کار اولین قدم و یکی از مهم‌ترین بخش‌های پشتیبانی و نگهداری شبکه محسوب می‌شود، چرا که داشتن اطلاعات مکتوب شده و به اصطلاح داکیومنت سازی شده از شبکه، مخصوصاً در شبکه‌های بزرگ، به شدت می‌تواند در حل مشکلات و رفع ایرادات به مدیران شبکه و کارشناسان پشتیبانی، کمک کند. داشتن اطلاعات شبکه به صورت مکتوب می‌تواند یک آگاهی نسبی از وضعیت شبکه را برای مسئولین آن فراهم کند.


به جرأت می‌توان گفت که نداشتن اطلاعات مستندسازی شده از شبکه، یکی از معضلات بزرگ شرکت‌ها در بحث نگهداری از شبکه می‌باشد. هرچه قدر وسعت و جزئیات شبکه بیشتر باشد نیاز به این اسناد بیشتر احساس می‌گردد. در شبکه‌های بزرگ نداشتن چنین اطلاعاتی می‌تواند موجب هدر رفتن روزها و حتی ماه‌ها زمان و انرژی شود و هزینه‌های زیادی را تحمیل کند.


وظایف کارشناس پشتیبان


مواردی که کارشناسان شبکه باید در بخش نگهداری از شبکه انجام دهند:

مستند سازی زیرساخت شبکه

مستندسازی تجهیزات و سرویس های موجود در شبکه

تهیه و ارائه گزارش از وضعیت شبکه و تجهیزات آن

بررسی دوره‌ای سرویس‌ها و نرم‌ افزارهای شبکه از نظر سلامت عملکرد

گرفتن اطلاعات از پرسنل در رابطه با نحوه عملکرد سیستم‌ها و تجهیزاتی که به صورت مستقیم با آن‌ها سر و کار دارند

و …

رفع ایرادات و مشکلات


رفع ایرادات و مشکلات شبکه


چنانچه به دلایل مختلف مشکلات و ایراداتی در شبکه به وجود آید، کارشناسان شبکه وظیفه دارند به این مشکلات رسیدگی کرده و آن را برطرف نمایند. در این بخش انجام وظایف و رفع ایرادات در سریع‌ترین زمان ممکن بسیار اهمیت دارد. چرا که اغلب این مشکلات موجب می‌شوند یک نفر و یا چندین نفر در مجموعه نتوانند به صورت درست و کامل به امور کاری خود بپردازند و همین امر می تواند خسارات و ضررهای زیادی را به شرکت تحمیل کند.


این بخش از خدمات معمولاً به دو شکل حضوری و یا به صورت از راه دور ارائه می‌گردد. در حالت حضوری کارشناسان در اولین فرصت به محل شرکت مراجعه کرده و از نزدیک در صدد حل مشکلات بر می‌آیند. اما در بعضی از موارد این امکان وجود دارد که کارشناسان به صورت ریموت و یا از راه دور توسط نرم‌افزارهای مختص این کار، اقدام به حل مشکلات نمایند.


آینده نگری


آینده نگری و رفع نیازهای آتی شبکه

یکی‌دیگر از مسئولیت‌های پشتیبان شبکه، بررسی نیازهای آتی شبکه شرکت‌های طرف قرارداد می‌باشد. شرکت‌های پشتیبانی کامپیوتر و شبکه موظف هستند که با بررسی وضعیت شبکه، یک آینده‌نگری دقیق در خصوص وضعیت شبکه داشته باشند. ممکن است در آینده:


نیاز به تغییرات کوچک و بزرگ در شبکه باشد.

سیستم‌ها احتیاج به ارتقاء و یا تعویض داشته باشند.

ممکن است در بعضی موارد برای جلوگیری از وقوع مشکلات احتمالی نیاز به تغییرات در شبکه و یا به کاربردن سیستم‌ها و سرویس‌های جدید باشد.

نیاز به تعمیر و یا تعویض تجهیزات زیرساخت شبکه باشد.

نیاز به بالابردن سطح امنیت شبکه باشد.

نیاز به جابه‌جایی تجهیزات شبکه باشد.

و …



کارشناسان شبکه، با در نظر گرفتن موارد بالا و رفع نیازهای آتی شبکه می‌توانند از وقوع مشکلات بزرگ‌تر جلوگیری کرده و مانع از بین رفتن منابع گردند. آینده‌نگری و بررسی نیازهای شبکه موجب می‌شود که مسئولین شبکه به جای تمرکز بر حل مشکل، همواره نگاه پیشگیرانه به وضعیت شبکه داشته باشند و قبل از وقوع مشکلات مانع از آن شوند.


این مجموعه خدمات به صورت کلی وظایف اصلی یک شرکت پشتیبانی شبکه می‌باشد. کارشناسان و تکنسین‌های شبکه در بخش پشتیبانی وظیفه دارند تا از سیستم‌ها و تجهیزات به گونه‌ای نگهداری و مراقبت کنند که شرکت‌ها و صاحبان کسب و کار کم‌ترین مشکلات را در این بخش داشته باشند.


منبع: http://raykanet.com

  • ۹۷/۰۶/۲۴
  • media nik

نظرات (۱)

پشتیبانی شبکه های کامپیوتری در حقیقت به مفهوم نگهداری شبکه ، مراقبت و رقع ایراد بوجود آمده در شبکه کامپیوتری است که علاوه به رفع اشکالات شبکه خرابی های کامپیوتر هم شامل این خدمات میشود. این حرفه در دنیای امروزی یک شغل بسیار مهم محسوب میشود چرا که با امنیت اطلاعات در شبکه های کامپیوتری سرو کار دارد و اگر در کوتاهترین زمان خدمات پشتیبانی شبکه به خوبی ارئه نشود خسارت زیادی ایجاد خواهد نمود.رایان پشتیبان این موضوع را خیلی خوب درک کرده و تلاش می نماید با ارائه خدمات متمایز و مشاوره های به موقع از مشکلات کامپیوتری و شبکه پیشگری کرده و با کسب رضایت مشتریان خدمات خود و تعداد مشتریان را گسترش دهد.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی